תשלום על טיפול פסיכולוגי
מה הסיבה לכך שכל כך קשה למטופל להוציא כסף על טיפול פסיכולוגי? ואיך המונח חוש טעם-נפשי קשור לזה. במאמר הבא ניתן למצוא תשובות לשאלות אלו ועוד..
דף הבית » איך לבחור טיפול נפשי?
ראשית, בשעה טובה שהחלטת להתחיל טיפול נפשי! כנראה שזה היה תהליך שלקח זמן ובטח לווה בחששות, היסוסים ולבטים. עכשיו נשאר לך רק לבחור את מי שהיית רוצה שיטפל בך ואת סוג הטיפול הנפשי שאתה מתחבר אליו.
בתחום הטיפול הנפשי קיימים מטפלים/ות בשיחות בעלי הכשרות שונות ומגוונות, ביניהם פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים ועוד. כמו בכל תחום בחיים ועל אחת כמה וכמה בתחום נפש האדם חשוב ביותר לדעת מה טיב ההכשרה של מי שמציע לך טיפול.
מגיעים לתחילת טיפול ובודקים אם יש חיבור
מחקרים מראים שהקשר הטיפולי הוא קריטריון מאוד חשוב להצלחת הטיפול. זה נכון שמטפל טוב ידע למצוא נקודות חיבור עם המטופל, להתאים את עצמו אליו וליצור מערכת יחסים. למעשה, זה חלק מאוד חשוב בטיפול ומוקדשת לו עבודה רבה, במיוחד בהתחלה. עם זאת, אני מציע לשים לב לתחושת הבטן. אם את מגיעה לטיפול ולאחר שני מפגשים אין חיבור ברמה הבסיסית ביותר שווה לשקול מחדש את ההישארות בטיפול. רוצים להיות בטוחים יותר שלא ויתרתם מהר מידי? תנו צ’אנס לעוד מפגש נוסף, שתפו את המטפל בתחושות ותראו אם משהו משתנה איך זה מרגיש לכם.
מסלול ההכשרה של פסיכולוגים קליניים מורכב מלימודי תואר ראשון שאורכם הוא שלוש שנים ולימודי תואר שני שאורכם הוא שנתיים.
החלק העיוני כולל לימודים של גישות טיפוליות מרכזיות שונות כמו טיפול דינמי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי לצד התמקדות בקשיים נפשיים מגוונים כמו דכאון, חרדה, טראומה, סכיזופרניה ועוד. בנוסף, נלמד תחום האבחון הפסיכולוגי שמסייע להבנת מבנה האישיות של האדם, כוחותיו, סוג הטיפול המתאים עבורו ועוד.
החלק המעשי לרוב מתבצע במהלך לימודי התואר השני וכולל טיפול פסיכולוגי ואבחון פסיכולוגי בעיקר בבתי חולים פסיכיאטרים, מרפאות לבריאות הנפש ומקומות פרטיים שמאושרים על ידי משרד הבריאות לביצוע התמחות בפסיכולוגיה.
מדובר בעצם בצעדים ראשונים של הסטודנט מחוץ למקום הלימודים “הבטוח”, וכניסה למקום מאתגר וחשוב ביותר בו התאוריה וכלי האבחון פוגשים את המציאות הטיפולית בשטח. בהתנסות זו הסטודנט משתתף בישיבות צוות ובסמינר קריאה וכן מקבל הדרכה בטיפול ובאבחון על ידי פסיכולוג מומחה. מחויבויותיו הן לבצע מספר טיפולים ואבחונים בהתאם להנחיות מועצת הפסיכולוגים שכפופה למשרד הבריאות. לאחר סיום חובותיו בתואר השני הסטודנט יקבל רישיון לעסוק בפסיכולוגיה בתנאים מסוימים ויוכל להתחיל בביצוע התמחות קלינית.
זמן ההתמחות בפסיכולוגיה קלינית נפרס לרוב על ארבע שנים בחצי משרה חלקית ובמקרים פחות נפוצים על שנתיים במשרה מלאה. במהלך תקופה זו המתמחה עובר הכשרה במסגרת אשפוז פסיכיאטרי ובמסגרת מרפאה פסיכיאטרית. מסגרת זו מהווה בעיני את ליבת ההכשרה הקלינית, מדובר בהתנסות מאתגרת ואינטנסיבית ביותר הן מבחינה לימודית והן מבחינה נפשית. ההכשרה כוללת הדרכות רבות בטיפול נפשי ובאבחון פסיכולוגי, סמינרי קריאה, הנחיית קבוצות (בחלק ממקומות ההתמחות) וכן ניהול מקרים מורכבים מאוד
מה הסיבה לכך שכל כך קשה למטופל להוציא כסף על טיפול פסיכולוגי? ואיך המונח חוש טעם-נפשי קשור לזה. במאמר הבא ניתן למצוא תשובות לשאלות אלו ועוד..
מה המטופל יכול לעשות בשביל לעזור לטיפול הנפשי שלו להצליח? במאמר הבא אביא מספר נקודות חשובות שיישומן כול לעזור להצלחה של טיפול פסיכולוגי. .
מה הן האפשרויות הקיימות כיום לטיפול פסיכולוגי?, מה הם המחירים לטיפול פסיכולוגי במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי ? במאמר הבא ניתן למצוא תשובות לשאלות אלו ועוד..
ישנן גישות מגוונות לטיפול פסיכולוגי. במאמר הבא אדבר על גישות פסיכולוגיות ככלל ועל פסיכולוגיה בגישה התייחסותית בפרט וכן על השימוש בה בטיפול פסיכולוגי.
אדם קהתי הוא מיסד, כותב ועורך האתר. הוא פסיכולוג קליני בקליניקה פרטית ובעברו התמחה במרכז לבריאות הנפש “גהה”. אדם קהתי הוא בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמרכז האקדמי פרס, תואר שני בחינוך מיוחד מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני נוסף בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת “אלטה” בבודפשט. בנוסף, הוא עבר סמינרים והשתלמויות בגישות מגוונות לטיפול פסיכולוגי. בזמנו הפנוי הוא סוקר מערכות אודיו ורכיבי אלקטרוניקה בהתלהבות ומעמיק בתחום המוסיקה.
טבעי שתחילת טיפול פסיכולוגי תעלה אצלך שאלות. אני מזמין אותך לפנות אלי בכל שאלה או התלבטות ואנסה לעזור לך מהידע והניסיון המקצועי שלי. ניתן להתקשר או לשלוח הודעה
טלפון: 0544903304
כתובת: אורנים 1, גבעת שמואל