הצלחה בטיפול פסיכולוגי
מה המטופל יכול לעשות בשביל לעזור לטיפול הנפשי שלו להצליח? במאמר הבא אביא מספר נקודות חשובות שיישומן כול לעזור להצלחה של טיפול פסיכולוגי. .
דף הבית » תשלום על טיפול פסיכולוגי
תשלום עבור טיפול נפשי הוא לעיתים נושא לא פשוט עבור המטופל (לפעמים גם עבור המטפל, אבל זה למאמר אחר..) הקושי לא מתבטא רק במובן הכלכלי הקונקרטי של הוצאה כספית, אלא גם במובן הנפשי. במאמר קצרצר זה אפרט על תפיסת צרכנות קולקטיבית המעוררת קושי נפשי לתשלום עבור הטיפול, בתקווה שבמהלך קריאתו תוכלו לחשוב על התפיסה הצרכנית שלכם באור נוסף.
במהלך החיים רובנו הורגלנו לצרוך דברים מוחשיים ותפיסה זו היא עתיקת יומין ומושרשת היטב. כיום, כאשר אני חושב על לרכוש משהו אני חושב באופן חומרי וכאשר אני רוכש משהו אני מצפה לתמורה חושית. זאת אומרת, תמורה שאפשר להחזיק אותה ביד או לראות אותה בעיניים. ישנן דוגמאות רבות לכך, הנה כמה מהן: רכישה של סנדביץ, חולצה, אופניים, עפיפון, מחשב, רכב או דירה ועוד ועוד…
כאשר מדברים על תשלום לטיפול נפשי תנאי הרכישה משתנים. כבר לא מדובר במשהו שניתן למשש, להריח או לטעום אותו כפי שראינו בדוגמאות קודם לכן. האומנם? אני לא בטוח. מה אם נחשוב למשל על חוש הטעם במונחים קצת אחרים מאילו שהורגלנו לחשוב דרכם. אפשר שנעשה זאת בעזרת השאלות הבאות: האם הנפש יכולה לגווע ברעב ולאותת לנו על כך שהיא צריכה לקבל מזון? אפשר לשאול גם שאלה הפוכה, האם הנפש יכולה דווקא להרגיש שבעה מאותו המזון שהיא אוכלת פעם אחרי פעם, בכל יום למשך כל תולדות חייה? אולי אפשר להציע גם שהמזון שיש לנפש הוא קשה מידי לעיכול והיא דווקא צריכה עזרה בלעבד אותו בשביל שתוכל באמת להיות מוזנת ממנו כמו שצריך. שאלות אלו גורמות לנו לחשוב מהבטן ופחות מהראש ולעסוק במזון נפשי שהרבה פעמים נדחק לשוליים על ידי הרכישות הקונבנציונליות שאנו מבצעים באוטומטיות. אותן רכישות שבאות להרגיע את הנפש אך במקרה הטוב מצליחות לסתום את הרעב באופן זמני עד לפעם הבאה. כמה פעמים אכלת משהו כשבעצם לא הרגשת רעב פיזי?, כמה פעמים קנית משהו שלא היה לך בו כל צורך פיזי בו? אני סבור שלא מעט. לסיכום, אני מקווה שהשאלות והתהיות האלו מעוררות אותך לחשוב על מושגים של צריכה בפרספקטיבה קצת אחרת, ובמידה וכן, אני מרגיש שהצלחתי להנגיש תפיסה חשובה שאולי תקל עלייך להתמסר לטיפול נפשי או לפחות תמנע ממך מצב של צריכה לא חיונית שתסתכם בהתבטאויות כמו: “איך לכל הרוחות שוב מצאתי את עצמי בקניון עם אותה ערמת שקיות כמו בשבוע שעבר”
מה המטופל יכול לעשות בשביל לעזור לטיפול הנפשי שלו להצליח? במאמר הבא אביא מספר נקודות חשובות שיישומן כול לעזור להצלחה של טיפול פסיכולוגי. .
מה הן האפשרויות הקיימות כיום לטיפול פסיכולוגי?, מה הם המחירים לטיפול פסיכולוגי במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי ? במאמר הבא ניתן למצוא תשובות לשאלות אלו ועוד..
במאמר הבא אדבר על צעדים חשובים ביותר לבחירת מטפל נפשי, על הדברים החשובים ביותר להצלחה של פסיכותרפיה. כמו כן, אפרט על תהליך ההכשרה של הפסיכולוג הקליני.
ישנן גישות מגוונות לטיפול פסיכולוגי. במאמר הבא אדבר על גישות פסיכולוגיות ככלל ועל פסיכולוגיה בגישה התייחסותית בפרט וכן על השימוש בה בטיפול פסיכולוגי.
אדם קהתי הוא מיסד, כותב ועורך האתר. הוא פסיכולוג קליני בקליניקה פרטית ובעברו התמחה במרכז לבריאות הנפש “גהה”. אדם קהתי הוא בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמרכז האקדמי פרס, תואר שני בחינוך מיוחד מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני נוסף בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת “אלטה” בבודפשט. בנוסף, הוא עבר סמינרים והשתלמויות בגישות מגוונות לטיפול פסיכולוגי. בזמנו הפנוי הוא סוקר מערכות אודיו ורכיבי אלקטרוניקה בהתלהבות ומעמיק בתחום המוסיקה.
טבעי שתחילת טיפול פסיכולוגי תעלה אצלך שאלות. אני מזמין אותך לפנות אלי בכל שאלה או התלבטות ואנסה לעזור לך מהידע והניסיון המקצועי שלי. ניתן להתקשר או לשלוח הודעה
טלפון: 0544903304
כתובת: אורנים 1, גבעת שמואל