ממה נובעת חרדה?
במאמר זה אסביר מהי חרדה, איך ההיסטוריה של החרדה משפיעה על ההווה, למה חרדה היא חשובה לנו ומתי היא יוצאת מכלל שליטה ולא משרתת אותנו.
דף הבית » התקף חרדה
במאמר הבא אסביר מה הוא התקף חרדה, מתי צריך לסור לבדיקה רפואית ואיך ניתן לטפל בהתקף חרדה
התקף חרדה הוא מצב פתאומי בו האדם חש פחד ואימה רבה. לתחושות אלו מתווספים תסמינים פיזיים כמו הזעה, כאבים בחזה, דופק לב מואץ, רעידות, קשיי נשימה וסחרחורת. באותו הזמן האדם לעיתים עסוק במחשבות שהוא הולך למות או להשתגע. מצב זה לרוב נמשך מספר דקות ובמקרים פחות נפוצים לזמן ממושך יותר עד שעה במקרים חריגים.
בעקבות הסימפטומים שתוארו, בעיקר הדופק המהיר וכאבי החזה, האדם שחווה התקף חרדה ראשון יכול לחשוב בקלות שמדובר בהתקף לב. מצב זה עלול להקצין את רמות החרדה ולגרום לבלבול רב ואף לחששות לחיים. עם זאת, אנו יודעים כיום שאלו בעצם סימפטומים שהאדם מפרש אותם ככאלו ובין התקף חרדה להתקף לב אין קשר. חשוב לציין, אירוע של התקף לב צריך להיות מטופל באופן מידי. כאשר יש ספק באיזו בעיה רפואית מדובר יש לסור בדחיפות לבדיקה רפואית ולשלול בעיה לבבית.
לכל אדם יש מצבים שהוא יודע שמלחיצים אותו. אלו מצבים בהם יש סיכוי גדול יותר שהאדם יקבל בהם התקף חרדה. דוגמא למצב כזה: אדם שסובל מחרדה חברתית ומגיע לסיטואציה בה הוא לא מכיר אף אחד מהאנשים וצריך לקיים עמם שיחה. חשוב לציין, זו היא דוגמא למצב בו האדם מרגיש יותר חרד מלכתחילה ועל כן מועד לפתח התקף חרדה. אבל במידה והאדם ימנע מסיטואציות אלו, הוא מייצר סיטואציה ש”קושרת” בין הפרעת הפאניקה לסיטואציות חברתיות ודרך כך הוא עלול דווקא להגביר את הסיכוי שהתקף פאניקה יתרחש. יתר על כן, במידה וימנע מסיטואציות חברתיות הוא עלול לפתח הפרעות וקשיים אחרים בחייו, ולכן בעיני שווה להתמודד ולטפל בהתקף הפאניקה ולא לשנות את החיים סביבו. הרבה פעמים בטיפול כשזה מתאים, נרצה יחד עם המטופל לחשוב איך ניתן שלא להמנע לגמרי משגרת חיים כמו למשל מפגשים חברתיים, גם במידה והסיטואציה מעוררת חרדה. ביחד ניתן למצוא מינון נכון של מפגשים חברתיים שיתרום להתמודדות עם החרדה, מה שנקרא בהגה המקצועית חשיפה הדרגתית שזה הוא בעצם כלי טיפולי מתוך גישה התנהגותית לטיפול במצבים אלו, והאמת שזה כלי שגם עובד ויכול להתאים לכל מיני סוגים של מטופלים.
במאמר על חרדה שמופיע כאן התייחסתי למקורות מהן נובעת חרדה. ישנם מספר גורמים לכך ביניהם סביבת חיים לא מיטיבה, אירועים של טראומה וקשיים אישיותיים. אני מאמין שטיפול פסיכולוגי מעמיק בהחלט יכול להיות אפשרות מעולה לעבוד על הדברים שציינתי ודרך כך להביא להטבה משמעותית בהתקפי חרדה.
במאמר זה אסביר מהי חרדה, איך ההיסטוריה של החרדה משפיעה על ההווה, למה חרדה היא חשובה לנו ומתי היא יוצאת מכלל שליטה ולא משרתת אותנו.
במאמר זה אסביר כיצד טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית מבין מה היא חרדה וכיצד הוא מטפל בהפרעת חרדה לשם כך אעזר בדוגמאות מחיי היום יום
במאמר זה אסביר מה זה התקף חרדה, כיצד הוא יכול לבלבל ולהראות כהתקף לב, מה הם המצבים שמעוררים סיכון להתקף חרדה וממה הם נובעים.
מה היא הפרעת מוכללת?, מה הם התסמינים?, איך הפרעת חרדה משפיעה על החיים ומה אפשר לעשות בשביל לשפר את המצב. במאמר הבא אתיחס לשאלות אלו ועוד..
אדם קהתי הוא מיסד, כותב ועורך האתר. הוא פסיכולוג קליני בקליניקה פרטית ובעברו התמחה במרכז לבריאות הנפש “גהה”. אדם קהתי הוא בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמרכז האקדמי פרס, תואר שני בחינוך מיוחד מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני נוסף בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת “אלטה” בבודפשט. בנוסף, הוא עבר סמינרים והשתלמויות בגישות מגוונות לטיפול פסיכולוגי. בזמנו הפנוי הוא סוקר מערכות אודיו ורכיבי אלקטרוניקה בהתלהבות ומעמיק בתחום המוסיקה.
טבעי שתחילת טיפול פסיכולוגי תעלה אצלך שאלות. אני מזמין אותך לפנות אלי בכל שאלה או התלבטות ואנסה לעזור לך מהידע והניסיון המקצועי שלי. ניתן להתקשר או לשלוח הודעה
טלפון: 0544903304
כתובת: אורנים 1, גבעת שמואל